Search

Lite om oss

Välkommen!

Jag har haft Golden retriever sedan 2006 och är medlem i SKK, SSRK och Golden retriever klubben. Mitt kennelnamn har jag haft sedan 2006. Hund har jag haft nästan hela livet. Det började med min moster Inga Enstads kennel Ramblers. Jag älskade hennes hundar, särskilt Teddy, en tibetansk spaniel. Jag fick min första egna hund när jag var 16 år, en engelsk setter, hon hette Carmen. Sedan var det ett långt uppehåll, till år 2000, då kom en Weimaraner, Jerikogårdens Madonna. Hon var min egen present till mig själv när jag gått klart min utbildning. Jag var klar år 2000 och har arbetat sedan dess.  En Chesapeake bay retriever, Water Lords Tingeling, kom 2003. 

Jag hämtade Merryway Loretta (Etta) och hennes syster Merryway Laurel (Merrie) i UK 2006. Merryway Laurel skulle till Kai Tunero med kennel Yard peace. Jag hämtade Gleen Mhors Rymen (Dio) i DK samma år, han bodde med fodervärd. Jag fick en valpkull 2009 efter Etta och Dio. Gleen Mhors Rymen fick några valpkullar i Sverige och en valpkull i UK ur vilken jag fick tillbaka Courtridge Catherine  (Kitty). Jag exporterade semin från Gleen Mhors Rymen även till USA där han har ett antal kullar. Min avelstik Djuparps Golden Luna (Luna) har Kai Tuneros tik Merryway Laurel som mormors mor.  

Mina två examensuppsatser skrev jag om lek hos barn och vuxna. Nu utbildar jag mig till att bli guide i skogsbad/shinrin-yoku samt till att på olika sätt arbeta med hund. Den ordlösa kommunkationen och samförståndet mellan två olika arter är bland det vackraste jag vet. Jag är också mycket intresserad av konst och kultur.  En gemensam faktor är upplevelsen av förundran inför naturen. En sentens som berättar något om skogsbad: "As we breath in, the forest breaths out, and as the forest breaths out, we breath in - we share a single breath." 

Meriter på hundar:

Djuparps Golden Luna, BPH, viltspår anlagsklass godkänd, godkänd i inträdesprov för utbildning till skolhund/terapihund, Luna är dna testad fri från pra 1 och 2, prcd-pra, Neuronal Ceroid Lipofuszinosis (NCL) och Muscular Dystrophy (MD), anlagsbärare för Ichtyosis.
Merryway Loretta, MH, 1:a pris i ökl jaktprov, 2:a pris i bruks/jaktklass utställning, testad fri från prcd-pra
Courtridge Catherine, MH
Jerikogårdens Madonna, Weimaraner, BIR, CACIB, BIG-4, läromästare
Water Lords Tingeling, Chesapeake bay retriever, MH, 3:e pris i ökl jaktprov och CK, btkl 3 på utställning
LP 3 Merytyme Arthur, MH, ökl good på utställning, ägare Camilla och Jimmy
LP 1 Merytyme Mary, MH
Gleen Mhors Rymen, MH, 1;a ökl jaktprov, testad fri från prcd-pra