Search

Valpar

Valpar planeras till 2023. Här kan du läsa om aktuella och framtida valpkullar. Är du intresserad av en valp så skicka ett mejl till mig med lite info om dig/er, mail lindahoflin@gmail.com. Jag vill veta familjesituation, hur ni bor och hur valpen kommer ha det hos er, även dagtid. 

Föräldrarna är:

Luna är godkänd i inträdesprov för utbildning till skolhund, terapihund etc hos både Hundens hus och Svenska terapihundskolan. Hon är också godkänd i anlagsklass i viltspår och hon har genomgått BPH med mycket gott resultat (ett test av mentalitet). (Luna har distichiasis, inåtväxande ögonfransar. Detta är inte ett hinder för avel men ska inte dubblas på). Luna är dna testad fri från pra 1 och 2, prcd-pra, Neuronal Ceroid Lipofuszinosis (NCL) och Muscular Dystrophy (MD). Luna är den jaktgolden som omnämns i Anneli Östlunds psykoterapeutexamensuppsats som är aktuell inom området sociala tjänstehundar.  

Nästa valpkull kommer förmodigen bli med OFTW Echobrook Dexster som pappa. Next litter probably with OFTW Echobrook Dexster as sire. Mer om Dexster.

Dessa valpar behöver aktiva hem. Detta då vuxna arbetande raser drar nytta av minst 2 timmars träning om dagen. De har också stor nytta av att ha ett "jobb" för mental stimulans. Detta oavsett om det är traditionell apportering eller andra aktiviteter som agility & fly-ball.

Just nu söker jag fodervärd till två unga tikar. Ni ska bo max 5 mil från Stockholm och vara hemma mycket dagtid. Vidare ett stort intresse för att träna tikarna. Jag läser  alla mejl som kommer in men tyvärr tar det ibland tid innan jag hinner besvara dem alla.