Search

Valpar

Valpar planeras

Om ett år eller två kan det komma valpar igen. Anmäl intresse i god tid innan. 

Valparna kom på Mors dag! Det blev sex tikar och en hane. Kull nummer två! Föräldrarna är:

Luna är godkänd i inträdesprov för utbildning till skolhund, terapihund etc hos både Hundens hus och Svenska terapihundskolan. Hon är också godkänd i anlagsklass i viltspår och hon har genomgått BPH med mycket gott resultat (ett test av mentalitet). Frasse,  Sangold En Färg Àla Sparris, är Show Champion och Viltspårschampion. Båda hundarna är röntgade avseende höfter och armbågar och ögonlysta med bra resultat. (Luna har distichiasis, inåtväxande ögonfransar. Detta är inte ett hinder för avel men ska inte dubblas på). Avelsindex för kullen är ED 104, HD 102. Inavelsgraden är 0,00%. Frasse är dna testad fri från PRA 1 och 2. Luna är dna testad fri från pra 1 och 2, prcd-pra, Neuronal Ceroid Lipofuszinosis (NCL) och Muscular Dystrophy (MD). 

Luna är den jaktgolden som omnämns i Anneli Östlunds psykoterapeutexamensuppsats som är aktuell inom området sociala tjänstehundar.  

Iakttagelser av denna kull i detta stadium är att de förefaller vara tidiga i sin utveckling. Valparna öppnade ögonen och började gå lite vingligt innan två veckor.  De gör en hel del ljud ifrån sig bland annat ljud som låter som morrningar och lite skall. 

Vi planerar en kull efter Echobrook Dexster framöver. Mer om honom:  Echobrook Dexster